Opi miten menestyt

Opi miten menestyt

Verkostomarkkinointi tarjoaa hienon mahdollisuuden, jossa ei ole rajoituksia sille, miten paljon voit ansaita. Tämän lisäksi, saat päättää milloin, missä ja miten teet töitä sen eteen.

Tämän kaltainen vapaus antaa sinulle mahdollisuuden muuttaa elämääsi kuten haluat, antaen sinun tehdä elämässäsi niitä asioita, joita sinä oikeasti tahdot – ja näin se on tehnyt jo tuhansille muillekin ympäri maailmaa, jotka ovat osanneet sitä hyödyntää.

Kuten aikaisemmassa artikkelissamme kerroimme (”Sopiiko se minulle”), verkostomarkkinointi ei kuitenkaan sovi kaikille. Vaikka se tarjoaakin hienon mahdollisuuden menestyä elämässä sekä antaa huomattavasti enemmän vapautta (vrt. tavalliseen työpaikkaan), se vaatii sitoutumista ja palavaa halua menestyä sekä saada enemmän elämästä.

Toinen tärkeä asia on, että osaa keskittyä olennaisiin asioihin, kun rakennetaan verkostoa. Kun keskittyy epäolennaisiin asioihin, jotka eivät kasvata verkostoasi millään tavoin, saattaa innostuneisuutesi ja mielenkiintosi lopahtaa täysin.

Mutta miten on mahdollista, että toiset menestyvät? Mitä he tekevät tällaisten hyvien tulosten eteen? Ja vielä tarkemmin, mitä sinä voit tehdä, jotta voit saavuttaa samat tulokset?

Tässä artikkelissa tulen jakamaan pääperiaatteita, joihin keskittymällä saat hyvät lähtökohdat oman verkostosi kasvattamiseen.
 

Periaate 1 – Valitse itsellesi sopiva verkostomarkkinointi mahdollisuus

Verkostomarkkinointi mahdollisuuksia on olemassa eri tuotealoilta, ja on tärkeää valita itselleen sopiva sellainen. Valitse sellainen, josta osaat oikeasti innostua. Tällä siis tarkoitetaan sitä, että uskot yrityksen antamaan mahdollisuuteen, olet kiinnostunut kyseisen yrityksen tuotteista sekä uskot niihin. Jos et itse ole innostunut kyseisen yrityksen mahdollisuudesta tai tarjoamista tuotteista, niin kuinka voit saada muita ihmisiä innostumaan tarjoamastasi mahdollisuudesta?

On myös tärkeää, että uskot kyseessä olevan yrityksen periaatteisiin ja siihen, miten heidän palkkio rakenne toimii.
 

Periaate 2 – Tutustu perusteellisesti yritykseesi, sen tuotteisiin sekä sen tarjoamaan mahdollisuuteen

Jotta voit itsevarmasti myydä muille ihmisille tai hankkia uusia verkoston rakentajia, täytyy sinun tuntea verkostomarkkinointi yrityksesi perusteellisesti. Opi siis tuntemaan yrityksesi verkostomarkkinointi mahdollisuus sekä sen tarjoamat tuotteet. Ole valmis vastaamaan muiden kysymyksiin niistä ja ole myös valmis myymään, kun tilaisuus koittaa. Opi kertomaan miksi tuotteesi ovat parhaimpia tai miksi uskot niihin, ja vastaamaan miksi kyseinen verkostomarkkinointi mahdollisuus on juuri se, mihin kannattaa liittyä.

Näistä, siis yrityksesi mahdollisuudesta ja sen tuotteista, on hyvä keskustella muiden kanssa, jotka ovat sinun yläpuolella verkostossa tai ihan muidenkin kanssa kyseisestä yrityksestä.

Näitä taitoja on hyvä harjoitella muiden kanssa, oli se sitten joku verkostostasi tai vaikkapa ystäväsi kanssa, esittelemällä heille mitä sinulla on tarjottavana. Jos tämä ei ole mahdollista, niin voit lähteä kokeilemaan oikean esityksen pitämistä, etsimällä sopiva kohde. Aina täytyy kuitenkin muistaa, että kyseinen henkilö voi kieltäytyä tarjoamastasi mahdollisuudesta tai tuotteista – tämä on hyvin normaalia, eikä tämä saa lannistaa sinua, vaan ota siitä oppia seuraavaa kertaa varten.

Tutustu siis perusteellisesti yritykseesi, sen tarjoamaan verkostomarkkinointi mahdollisuuteen ja tuotteisiin, ja muista aina oppia lisää, kun on mahdollista – oli tämä sitten omista virheistäsi tai muilta kokeneemmilta, jotka ovat jo menestyneet.
 

Periaate 3 – Opi löytämään tietynlaisia ihmisiä

Yksi suurin vaikeus jonka verkostomarkkinoinnissa juuri aloittaneet kohtaavat on se, että he eivät tiedä mistä etsiä uusia ihmisiä, jotka olisivat kiinnostuneita heidän tarjoamista tuotteista tai, jotka olisivat kiinnostuneita tarjoamastasi mahdollisuudesta ja lähtisivät mukaan rakentamaan verkostoa.

Hyvin monet tekevät niin, että he aloittavat toimintansa lähestymällä omia perheenjäseniä, sukulaisia sekä kavereita, ja yrittävät tarjota kyseessä olevaa mahdollisuutta tai tuotteita heille.

Vaikka tämä lähtökohta voikin toimia, se ei ole paras mahdollinen. Syynä tähän on se, että sinun ja tuttavapiirisi välinen suhde on täysin erilainen kuin tuntemattomien kanssa. Sanotaan, ettei kannata lähteä tekemään tämän kaltaisia bisneksiä niiden kanssa, joista välität, sillä suhteet voivat kärsiä, jos asiat eivät sattuisi toimimaan suunnitellulla tavalla. Mutta jos perheenjäsenesi tai tuttavasi todellakin kiinnostuu siitä mitä teet, ja välttämättä haluaa lähteä tekemään yhteistyötä, niin ilman muuta ota heidät mukaan.

On todella tärkeää, että opit kuitenkin löytämään uusia ihmisiä mukaan toimintaan tuttavapiirisi ulkopuolelta. Sinun ei kannata lähestyä ns. jokaista vastaantulevaa ihmistä, vaan opi missä nämä oikean tyyppiset ihmiset liikkuvat ja keksi keino millä tavoin pystyt lähestymään heitä asiallasi – tässä on mainostamisen ja markkinoimisen periaatteet. Mutta muista kuitenkin se, että olet etsimässä tavallisia ihmisiä.

Esimerkki 1: Jos verkostomarkkinointi yrityksesi tarjoaa terveyteen liittyviä tuotteita, kannattaa sinun silloin keskittyä sellaisiin ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita omasta terveydestään. Mieti missä tämän kaltaiset ihmiset liikkuvat. Ota selvää liikkuvatko he terveyskaupoissa, kuntosaleilla tai terveyteen liittyvillä nettisivuilla. Keksi sitten keino miten pystyt lähestymään heitä. Kuten laittamalla jonkinlaisen mainoksen näkyvälle sijainnille tai keksi keino ystävystyä näiden ihmisten kanssa. Sitten jonkin ajan päästä lähestyt heitä asiallasi ja kysyt jos heitä mahdollisesti kiinnostaisi alkaa käyttää tuotteita tai lähteä tekemään bisnestä. Keinoja on monia, joten tärkeää on osata käyttää omaa mielikuvitusta sekä olla luova.

Esimerkki 2: Kun lähdet etsimään verkostoosi uusia verkoston rakentajia tai jälleenmyyjiä, niin kysy itseltäsi, että minkälaisia ihmisiä sinä etsit, jotta saisit verkostosi kasvamaan? Tahdot sellaisia ihmisiä, joita kiinnostaa esimerkiksi rahan tienaaminen, jotka tahtovat elämästään enemmän ja ketkä ovat oma-aloitteisia sekä valmiita tekemään sen mitä tarvitsee menestyäkseen. Ns. Oikeiden ihmisten löytäminen ei ole aina helppoa, mutta loppujen lopuksi sinun ei tarvitse löytää montaa sellaista, jotta saat rakennettua toimivan verkoston itsellesi. Voisit esimerkiksi laittaa mainoksen jonkun työtoimiston lähelle tai jopa jakaa mainoksia siinä lähistöllä. Mainoksia voisi myös laittaa esimerkiksi keskustelupalstoille netissä, jossa jäsenet keskustelevat heidän kiinnostuksestaan tehdä lisäansioita. Voit myös jakaa mahdollisuuttasi mainostamalla sosiaalisessa mediassa (esim. Facebookissa) sellaisten ryhmien kautta, joissa ihmiset ovat jo valmiiksi osoittaneet kiinnostusta esimerkiksi uuden tulonlähteen luomisesta tai oman bisneksen aloittamisesta.

Keinoja on joka suuntaan ja lähtöön. Ajattele loogisesti, perehdy asioihin sekä ole luova ja rohkea. Jokainen yritys ja sen tarjoamat tuotteet ovat kuitenkin erilaisia, joten on mahdotonta antaa tarkkoja neuvoja niille kaikille, mutta idean perustana on…

… keskity siihen, missä kohteesi liikkuvat ja löydä keino heidän huomion saamiseksi.
 

Periaate 4 – Kouluta uusista distributoreista itsenäisiä

Kokemuksen kautta tulet oppimaan miten ja mistä saat mukaan sellaisia ihmisiä, joita kiinnostaa tehdä verkostomarkkinointia. Jossain vaiheessa tulet huomaamaan, että jokaisella mukaan lähteneellä on oma tapa toimia ja tulokset voivat vaihdella hyvinkin paljon mukaan lähteneiden välillä. Osa heistä saattaa uskoa, että tulee menestymään, kun vain liittyy mukaan toimintaan. Osa taas pettyy ja lopettaa pian liittymisen jälkeen, koska he eivät ole saaneet tuloksia välittömästi.

Sitten on niitä ihmisiä, jotka ovat innostuneita, sitoutuneita ja pitkäjänteisiä. He keskittyvät verkostonsa laajentamiseen siitä huolimatta, vaikka vastaan tulisi haasteita, takaiskuja ja hitaita tuloksia. Tämä ryhmä on se, joka tulee menestymään, ja juuri heitä sinun kannattaa etsiä.

Muista, että sinun menestyminen on riippuvainen muiden (ryhmässäsi olevien) menestymisestä. Eli kun autat muita menestymään, menestyt itsekin.

Ennen kuin aloitat, kannattaa suunnitella kuinka aiot rakentaa verkostoasi. Esimerkiksi voit aloittaa rakentamaan niin, että hankit itsellesi kolme käsivartta (eli kolme ihmistä) ja sinun kolme uutta ihmistä tekee myös samalla tavalla. Heidät sinä sitten koulutat yhtä päteväksi kuin itsekin olet ja autat heitä kasvattamaan heidän verkostoaan niin kuin vain osaat.

Ajan myötä opit näkemään uusien verkoston rakentajien tavan toimia. Toiset tekevät enemmän kuin toiset ja toiset saattavat käyttää enemmän aikaa puhumiseen. Vaikka se onkin valitettavaa, niin omaa aikaa ei kannata uhrata liikaa sellaisiin yksilöihin, jotka eivät osaa auttaa itseään sekä ajattelevat, että sinä tulet tekemään kaiken heidän puolesta.

Kun verkostosi kasvaa yli kaksi tasoa syväksi, huomaat nopeasti, ettei sinun enää tarvitse tehdä yhtä paljon, jotta verkostosi jatkaa kasvamistaan – olettaen, että olet saanut mukaan oikeanlaisia jäseniä.

Avainasia tässä on siis kouluttaa ryhmässäsi olevia yksilöitä niin päteviksi kuin vain osaat sekä pääasiallisesti keskittyä niiden auttamiseen, jotka ovat motivoituneita, innokkaita, valmiita oppimaan sekä oma-aloitteisia.
 

Periaate 5 – Osaa motivoida itseäsi

Verkostomarkkinointi ei ole kuin perinteinen työpaikka, eikä kukaan tule kertomaan sinulle milloin tehdä töitä. Sinun pitää tehdä verkostomarkkinointia, koska sinä tahdot tehdä sitä, koska sinä haluat tienata lisää, koska sinä haluat saavuttaa elämässä enemmän.

Koska oma menestymisesi riippuu hyvin paljon itsestäsi, täytyy sinun myös osata motivoida itseäsi sellaisina aikoina kun tuntuu, ettei mistään tule mitään. Esimerkiksi kun olet todella innostunut tulevasta tapaamisesta, mutta kyseinen ihminen ei ole kiinnostunut tarjoamastasi mahdollisuudestasi tai olet saanut ihmisen mukaan, mutta jossain vaiheessa hän ei enää vastaakaan soittoihisi.

Yllätyksiä tulee matkan varrella ja oma mielialasi voi vaihdella positiivisesta negatiiviseen. Silloin on hyvä osata motivoida itseään, uskoa itseensä ja siihen mitä on tekemässä.

Olemme kaikki erilaisia ja jokaisella meistä on eri syitä omaan motivoituneeseen tilaan. Monen kohdalla kuitenkin huomaa, että kun on tarkka käsitys siitä, mitä haluaa elämältä (isompi talo, matkustelu, parempi auto jne.) sekä toimintasuunnitelma niiden asioiden saavuttamiseen, ne auttavat sinua ylläpitämään motivaatiotasi.

Jos olet valmis lopettamaan koko homman koska esimerkiksi ensimmäiset kolme tapaamista menivät aivan mönkään, etkä saanut ketään heistä liittymään, ajattele seuraavaa:

Sylvester Stallone, jonka mahdollisesti tunnet elokuvista Rocky, kirjoitti aikoinaan kyseisen elokuvan käsikirjoituksen. Hän meni elokuvatuottajalta toiselle, yrittäen myydä hänen käsikirjoitustaan. Mutta tuottaja toisensa jälkeen kieltäytyi, mutta hän sen kuin jatkoi yrittämistä.

Kun Sylvesteriltä kysyttiin miksi hän jatkoi, hän vastasi, että hän tiesi, että jokainen “Ei” jonka hän sai vastaukseksi oli yksi askel lähempänä sitä, että jokin tuottaja tulisi sanomaan “Kyllä”. Hän puhui yli kahdentuhannen tuottajan kanssa, kunnes yksi heistä sanoi “kyllä”, ja loppu on historiaa.

Verkostomarkkinointi on huomattavasti helpompaa, kun olet päättäväinen, sitoutunut ja uskot itseesi. Älä anna periksi ja noudata yllämainittuja periaatteita, oli se sitten hitaasti mutta varmasti.
 

Periaate 6 – Sinun ei tarvitse olla täydellinen, vaan keskity tekemiseen!

Moni yrittäjä ei saa koskaan yritystään toimimaan siksi, että he keskittyvät tavoittelemaan täydellisyyttä. Kaiken pitäisi siis olla täydellistä ja myös näyttää siltä ulospäin, ennen kuin he lähtevät oikeasti yrittämään mitään. Maailmalle meneminen siis pelottaa, kun palapelin palat eivät ole täydellisesti paikoillaan. Kuten myös verkostomarkkinoinnissa, täydellisyyden tavoitteleminen yleensä johtaa siihen, että tylsistyt tai kyllästyt lopulta kyseiseen bisnesideaan. Täydellisyyttä on mahdotonta rakentaa eikä se siis milloinkaan tule valmiiksi. Parempi on lähteä liikkeelle riittävän hyvällä konseptilla, jossa kehittyminen ja oppiminen voi ja saakin tapahtua matkan varrella ja työtä tehdessä.

Kun unohdat täydellisyyden ja sen sijaan keskityt tekemiseen sekä asioiden eteenpäin viemiseen, tulet näkemään tuloksia nopeammin. Usko, että tulet oppimaan paljon enemmän pelkän tekemisen kautta. On täysin normaalia, että alussa voit kompuroida, mutta siitähän sitä oppii. Kun saat ensimmäisiä positiivisia tuloksia, ne innostavat sinua jatkamaan nähtyäsi, että osaat ja pystyt siihen. Asioita ja tietoa voi aina parantaa jälkikäteen.

Vaikka on tärkeää, että ymmärrät tuotteesi ja verkostomarkkinointi mahdollisuutesi perusteellisesti, niin älä kuitenkaan keskity tietoon niin paljon, ettet voi lähteä tekemään töitä koska tunnet, ettet tiedä asioista tarpeeksi. Muista, että vain tekemällä oppii. Tekeminen myös auttaa sinua muistamaan asioita.

Tulet varmasti tekemään virheitä. Tämän takia on tärkeää, että opit muodostamaan sellaisen asenteen, että virheistä oppii ja pystyt tulevaisuudessa toimimaan paremmin.