Mitä verkostomarkkinointi on?

Mitä verkostomarkkinointi on?

Verkostomarkkinointi, joka on nopeasti tulossa tunnetuksi tämän vuosisadan bisnesmahdollisuutena, on sellainen liiketoimintatapa, jolla yksittäinen henkilö voi periaatteessa aloittaa oman bisneksensä. Tämä on mahdollista, käyttämällä tuotteita ja yrityksen perusrakennetta, jotka verkostomarkkinointiyhtiö sinulle tarjoaa. Toisin sanoen, verkostomarkkinointi tyypillisesti tarjoaa täysin valmista bisnesmahdollisuutta niille, jotka etsivät uutta tapaa luoda uutta tuloa säännöllisen työn tai työpaikan ulkopuolella.

Tässä on tärkeää huomioida, että verkostomarkkinointi (joka tunnetaan myös monitasomarkkinointina) ei ole sama kuin pyramidijärjestelmä, joka taas on laiton toimintamuoto. Lukeaksesi lisää pyramidijärjestelmistä, ole hyvä ja klikkaa tästä.

Verkostomarkkinoinnissa kannattaa yleensä etsiä sellainen tuote tai mahdollisuus, joka sopii luonteeseesi – sellainen, jonka tarjoaa jokin arvostettu yritys, jolla on hyvä maine. Kun olet löytänyt tällaisen mahdollisuuden, voit liittyä siihen, jolloin sinusta tulee osa kyseistä verkostomarkkinointi-organisaatiota. Tyypillisesti liittymisen yhteydessä maksat pienen rekisteröinti- tai vuosimaksun, joka kattaa järjestelykulut ja mahdollisen kouluttamisen.

Useimmissa verkostomarkkinointimalleissa tapahtuu niin, että sinusta tulee “jälleenmyyjä”, liittyessäsi mukaan. Sinä et siis mene heille töihin sanan tavanomaisessa merkityksessä, etkä ole työsuhteessa heihin.

Tällaisen organisaation jälleenmyyjänä sinä saat normaalisti markkinoida ja myydä heidän tuotteita monin eri tavoin. Jokaisella organisaatiolla on kuitenkin omat vaatimuksensa ja ohjeensa, joiden mukaan saat toimia.

Markkinoidessasi ja myydessäsi kyseisiä tuotteita, sinulle useimmissa tapauksissa maksetaan palkkio tai provisio jokaisesta myynnistä, jonka tuotat. Vaikka jo tämäkin voi antaa hyvän tulolähteen, erityisesti toistuvien myyntien kohdalla, niin todellinen ansaintipotentiaali tulee siitä, että rakennat oman verkostosi, tai toisin sanoen hankkimalla uusia jälleenmyyjiä liittymään allesi.

Osana rakentamaasi verkostoa, alat tyypillisesti ansaita prosenttiosuuden niistä palkkioista tai provisioista, jotka sinun allasi olevat jälleenmyyjät ansaitsevat. Vaikkakin ansaitsemasi prosenttiosuus allasi olevilta jälleenmyyjiltä on yleensä melko pieni, se kuitenkin melko nopeasti alkaa tuottaa huomattavia passiivisia tuloja, kun autat alla olevia jälleenmyyjiä vuorostaan hankkimaan lisää jälleenmyyjiä heidän alleen.

Kuten käytännössä kaikenlaiset yritykset, yhteisöt ja organisaatiot ja myös hierarkiat, verkostosi alkaa tässä vaiheessa saada pyramidin (tai kolmion) muodon. Jos luet artikkelimme koskien ’pyramidijärjestelmiä’, tulet tietämään, että liiketoiminnan organisaation muodolla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä kyseisen termin kanssa.

Kun jatkat ja autat omia jälleenmyyjiäsi kasvattamaan heidän verkostojaan ja nämä jälleenmyyjät vuorostaan taas auttavat heidän jälleenmyyjiään kasvattamaan omia verkostojaan, rupeaa sinun oma verkostosi hyvin nopeasti saamaan vauhtia. Tässä vaiheessa se pieni prosenttiosuus, jonka ansaitset kaikista verkostosi jälleenmyyjien tekemistä myynneistä, alkaa kertautua ja passiivinen tulosi voi ruveta kasvamaan eksponentiaalisesti.

Vaikka verkostomarkkinoinnin mahdollisuudet voivat erota huomattavasti tarjottujen tuotteiden suhteen, provisioiden suhteen ja jopa siinä miten sinun annetaan myydä kyseisen yrityksen tuotteita, niin yleisesti ottaen niillä on kuitenkin samankaltainen rakenne toiminnoissaan.

Uskomattoman mahdollisuuden verkostomarkkinoinnista tekee kuitenkin se, että:

  1. Aloitus- tai liittymismaksu on yleensä hyvin pieni, joka tekee siitä helposti saavutettavan mahdollisuuden melkein kaikille.
  2. Työskentelet vain sen verran kuin itse päätät ja voit tehdä niin vähän tai niin paljon kuin haluat, riippuen siitä kuinka paljon aikaa sinulla on tai kuinka korkealle tavoittelet.
  3. Voit aloittaa verkostomarkkinoinnin nykyisen työsi ohella sitä häiritsemättä.
  4. Suurin osa verkostomarkkinoinnin tuloista on passiivista, joka tarkoittaa sitä, että sinulle maksetaan kerta toisensa jälkeen sellaisesta työstä, jonka olet jo aikaisemmin tehnyt.
  5. Voit usein pyörittää bisnestäsi eri puolilta maailmaa.
  6. Verkostosi jatkaa kasvuaan itsekseen, jos rekrytoit mukaan oikeanlaisia ihmisiä.
  7. Ansaintamahdollisuutesi ovat käytännössä rajattomat.

Vaikka verkostomarkkinointi voi selvästi tarjota mahdollisuuden uskomattomiin tuloihin ja omanlaiseen elämäntyyliin, se ei kuitenkaan sovi kaikille. Oikeanlaisen mahdollisuuden tai organisaation valitseminen on yhtä tärkeää kuin päätös siitä, että lähtee mukaan itse verkostomarkkinointiin.