Blog

Sopiiko verkostomarkkinointi minulle?

Vaikka verkostomarkkinointi voi tarjota uskomattoman mahdollisuuden irrottautua tavallisesta työsuhteesta, ansaita merkittäviä tuloja ja elää haluamallasi tavalla, se ei kuitenkaan sovi kaikille. Tämä sama on tietenkin totta myös kaikkien muidenkin bisnesmahdollisuuksien kohdalla.

Verkostomarkkinointiin kuitenkin liittyy monia etuja, toisin kuin moniin muihin bisnesmahdollisuuksiin tai verrattuna vaikka uuden bisneksen perustamiseen.

Erityisesti aloittelijoita ajatellen, verkostomarkkinointi tarjoaa hyvin minimaalisen aloitusriskin, sillä tämä usein edellyttää vain pientä etukäteissijoitusta tai jäsenmaksua, joka tekee tästä liiketoimintamallista mahdollisen melkeinpä kaikille.

Toisin kuin uuden bisneksen perustaminen, useimpia verkostomarkkinointimahdollisuuksia on jo kokeiltu ja testattu kentällä – etenkin sellaisia, jotka ovat olleet pitkään toiminnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedämme jo etukäteen, että heidän tuotteensa ja liiketoimintamallinsa on osoittautunut toimivaksi ja menestyksekkääksi, ja ovat luoneet huomattavia tuloja niille, jotka ovat hyödyntänyt niitä oikein.

Koska liiketoiminnan pohja ja perusrakenne ovat jo paikallaan, saat vapaasti ja rauhassa keskittyä oman verkostosi rakentamiseen sekä tuotteiden myyntiin – toisin sanoen saat keskittyä rahan tienaamiseen. Voit tällöin jättää monia päivittäisiä tehtäviä organisaation huolehdittavaksi. Sellaisia ovat esimerkiksi tuotteiden toimitus, sekä provisioiden ja palkkioiden maksaminen oman verkostosi muille jälleenmyyjille.

Eräs toinen syy siihen, miksi verkostomarkkinointimahdollisuudet ovat puoleensa vetäviä, on se että voit tehdä sitä niin vähän tai niin paljon kuin haluat, riippuen siitä kuinka paljon aikaa sinulla on tai kuinka korkealle olet tavoitteesi asettanut. Tämä tarkoittaa sitä, että voisit esimerkikisi jatkaa tavallista päivätyötäsi, samalla työskennellen oman verkostosi eteen tunnin aina silloin tällöin, vaikkapa iltaisin, saadaksesi verkostosi alkuun. Sinulla on myös ylälinjan tuki ja he ovat valmiita auttamaan niin paljon kuin tarvitaan. Kun verkostosi alkaa tuottaa tarpeeksi tuloja, voit sitten halutessasi vähentää osa-aikatyöhön tai jopa lopettaa kokonaan ja tehdä verkostomarkkinointia kokoaikaisena – tietenkin riippuen omasta tahdostasi ja tavoitteistasi.

On ilmeistä, että verkostomarkkinoinnilla on useita etuja verrattuna moniin muihin liiketoimintamalleihin, mutta menestytkö sinä siinä vai et, riippuu paljon sinusta itsestäsi.

Sopiiko se sinun luonteellesi?

Me kaikki emme sovi bisneksen rakentamiseen – emme välttämättä edes sellaisen liiketoiminnan rakentamiseen, missä liiketoiminnan rakenne ja tuotteet annetaan jo valmiina. Jotta oikeasti menestyt verkostomarkkinoinnissa, sinun tarvitsee olla tavoitteeseesi sitoutunut ja aloitekykyinen. Tässä auttaa kovasti se, jos sinulla on palava halu saada enemmän elämästäsi irti ja olet valmis tekemään, mitä sinun tarvitsee tehdä saavuttaaksesi sen.

Jos et oma-aloitteisesti halua tai tahdo käyttää aikaa oman bisneksen tai verkoston rakentamiseen, niin silloin tämä liiketoimintamahdollisuus ei ehkä ole sinua varten. Verkostomarkkinointimahdollisuuteen tarttuminen ei ole verrattavissa arpajaisvoittoon – sinun pitää aivan oikeasti tehdä asioita menestyäksesi. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi keksiä pyörä uudelleen tai, että sinun pitää menettää yöunet menestyäksesi, mutta sinun pitää olla valmis uhraamaan sille ne tunnit, jotka vaaditaan todellisen ansion tekemiseen ja varsinkin rikastumiseen.

Toisin sanoen, pelkästään haluaminen ei ole tarpeeksi, vaan sinun pitää ihan oikeasti tehdä asioita sen eteen, että saat verkostomarkkinoinnista irti sen, mitä sinä haluat.

Tässä on paljon sellaista, joka liittyy henkilön luonteenpiirteisiin, ja ne jotka todella menestyvät tällaisessa bisnesmallissa, usein todella myös nauttivat sen rakentamisesta ja parantamisesta – siis samaan tapaan kuin moni ajattelee omista harrastuksistaan.

Yhteistyö ja ihmisten kanssa toimeentuleminen

Verkostomarkkinointiin tyypillisesti liittyy muiden kanssa puhumista ja yleensäkin yhteistyötä ihmisten kanssa, kun haluat laajentaa verkostoasi – joko myymällä tuotteitasi heille tai kun yrität saada heidät kiinnostumaan ansaintapuolesta. Jos ihmisille puhuminen ja tuotteiden myyminen (tai tuotteista puhuminen) on sinulle epämiellyttävää, niin voi olla, että jokin toinen liiketoimintamalli olisi sinulle sopivampi. Aloittaessasi sinua tuskin heitetään heti altaa syvään päähän ja useimmat organisaatiot (ja henkilöt, jotka rekrytoivat sinut) ovat hyvin ylpeitä annettavasta tuesta ja avusta, ja ovat jopa valmiita tekemään suuren osan ”puhumisesta” puolestasi, kunhan olet valmis tekemään hommia muilla tavoin.

Toisin sanoen, sinun ei välttämättä tarvitse olla loistava tuotteen tai ansaintamahdollisuuden myymisessä, kunhan sinulla on oma-aloitteisuutta ja olet valmis kokeilemaan asioita ja oppimaan.

Jos todellakaan et siedä ihmisten kanssa keskustelemista, niin sitten sinun todennäköisesti kannattaa katsoa muualta toisenkaltaista mahdollisuutta.

Verkostomarkkinoinnin tekeminen on pohjimmiltaan samanlaista kuin minkä tahansa muun bisneksen hoitaminen. Ne, jotka tienaavat kuusinumeroisia tuloja tai enemmän, tekevät paljon (tai ainakin fiksusti) työtä saavuttaakseen sellaiset tulotasot.  Mitä sitten tulee mahdollisuuksiin, verkostomarkkinointi on yksi nopeimmista tavoista rakentaa todellisia tuloja, jossa on todella alhainen aloituskynnys ja jossa sinulla on hyvin vähän rajoituksia.

Oikean mahdollisuuden ja sopivan tuotteen valitseminen ovat molemmat tärkeitä asioita. Samoin on yhtä tärkeää sellaisen organisaation valitseminen, jota voit ylpeästi edustaa.

Posted in: Uncategorized

Leave a Comment (0) →

Mikä on pyramidihuijaus?

Pyramidihuijaus on laiton liiketoimintamalli, jonka ainoana tarkoituksena on ansaita rahaa pelkän rahan ansaitsemisen vuoksi, ilman mitään laillista tuotetta tai palvelua. Tämä tyypillisesti toteutetaan käyttäen samankaltaista markkinoinnin tai myynnin rakennetta, jota verkostomarkkinointi käyttää.

Muita käytettyjä nimikkeitä: pyramiidisysteemi, pyramidijärjestelmä

Toinen paljastava piirre monissa tällaisissa huijauksissa on se, että ainoa (tai merkittävin) ansaintamekanismi tällaisessa bisneksessä on rekrytoida lisää ihmisiä mukaan. Tienaaminen ei siis ole mahdollista, ellet rekrytoi mukaan uusia jäsenia.

Sanonta “pyramidihuijaus” on valitettavasti melko harhaanjohtava, sillä bisneksen muodolla ei ole mitään tekemistä sen laillisuuden ja laittomuuden kanssa. Itse asiassa, jos tarkkailet melkein minkä tahansa liiketoiminnan, yrityksen, hierarkian, jopa kirkkojen, hyväntekeväisyyksien ja koulujen rakennetta, huomaat niiden muistuttavan pyramidia.

Sen muodon lisäksi, on monia eri tapoja miten pyramidihuijausta voidaan operoida ja miten se on rakennettu. Tyypillisesti on olemassa kaksi erilaista rakennetta: yksi näistä on ”paljas” tai läpinäkyvä systeemi, ja toinen on tuotepohjainen tai naamioitu pyramidi systeemi.

Paljas tai läpinäkyvä systeemi

Paljas tai läpinäkyvä systeemi tarkoittaa, ettei tarjolla edes ole tuotetta eikä palvelua, vaan yksinkertaisesti vain maksat liittymismaksun voidaksesi liittyä mahdollisuuteen. Toisin sanoen, raha maksetaan vain mahdollisuudesta tienata rahaa. Nämä systeemit ovat yleensä melko selkeitä ja helppoja huomata.

Tuotepohjainen tai naamioitu systeemi

Jotta pyramidi systeemi saataisiin näyttämään laillisemmalta, liittymismaksu voidaan naamioida jollakin tuotteella. Tämä tarkoittaa sitä, että tyypillisesti sinun tulee ostaa jokin tuote (kuten e-kirja, kurssi tai muuta virtuaalista ja epäoleellista), jotta voit liittyä systeemiin. Tämän jälkeen menet tarjoamaan tätä ”upeaa” mahdollisuutta toisille kertoen, miten heidän täytyy myös vain ostaa kyseinen tuote littyäkseen mukaan ja tarjota samaa sitten muille.

Vaikka teknisesti ja muodollisesti oletkin ostamassa tuotetta, tämä on silti edelleen laiton systeemi, sillä se on rahantekosysteemi, jossa ainoa tapa tienata rahaa on rekrytoimalla lisää jäseniä.

Vaikkakin on olemassa paljon monimutkaisempia systeemejä, niin yllä mainitut esimerkit ovat aivan riittäviä yleisellä tasolla, jotta voit tunnistaa tämän kaltaiset yritykset.

Rahan “ansaitsemiseksi” pyramidihuijauksessa voidaan liiketoiminta kuitenkin muotoilla monella eri tavalla.

Perus ansaintamuoto

Kaikkein perus pyramidijärjestelmä toimii siten, että sen operoija rekrytoi ihmisiä mukaan bisnesmahdollisuuteen, pyytäen uusilta jäseniltä liittymismaksua tai jäsenmaksua. Esimerkin vuoksi sanotaan maksun olevan vaikka 100€.

Alla olevassa kaaviossa, operoija on rekrytoinut kaksi ihmistä liittymään bisnekseen (näistä ihmisistä käytetään usein nimitystä ”distributor” tai jakelija), jotka molemmat antavat maksunsa operoijalle, jolloin operoija tienaa heistä 200€.

[IMAGE: Operator + 2 distributors]

Nämä kaksi distributoria jatkavat uusien distributoreiden rekrytoimisella. Distributorina kuitenkin, tulet ansaitsemaan vain 50€ uusista liittymismaksuista, josta toinen 50€ menee suoraan operoijalle.

[IMAGE: Fees paid to operator]

Jäsenet jatkavat rekrytoimalla uusia jäseniä, jolloin jokainen jäsen aina tienaa 50€ rekrytoimastaan uudesta jäsenestä. Tässä esimerkissä, kenenkään jäsenen ei ole mahdollista tienata yhtä paljon kuin operoijan, sillä operoija saa 50% kaikista verkoston liittymismaksuista.

Yleinen väärinkäsitys pyramidihuijauksiin liittyen on se, ettei kukaan pysty tienaamaan enemmän kuin operoija. Vaikka tämä on totta yllä olevassa esimerkissä ja useimmissa pyramidisysteemeissä, niin tarkkaan ottaen se on virheellinen käsitys.

Monimutkainen ansaintamuoto

Huomattavasti monimutkaisempi tapa pyramidihuijauksen muodostamiseksi on sellainen, että prosentti tuloista jokaiselta uudelta jäseneltä siirtyy ylöspäin pyramidissa eri tasoille. Katso alla olevaa kuvaa:

[IMAGE: % upline earnings]

Koska tätä verkkosivustoa ylläpitää joukko innostuneita ja laillisesta verkostomarkkinoinnista kiinnostuneita ihmisiä, ole hyvä ja huomio, että monet pyramidijärjestelmät voivat muistuttaa laillisia verkostomarkkinointimahdollisuuksia ja on oleellista, ettei niitä sekoiteta keskenään.

Yllä olevan kuvan tavoin rakennettu pyramidisysteemi, voi tarjota merkittävästi enemmän ansaintia  jäsenilleen, kun sitä vertaa perus ansaintamuotoon.

Kuvitellaan että, edellä esitettyä esimerkkiä käyttäen, pystyisit rakentamaan verkoston, jossa olisi 10 tasoa ja jokainen jäsen ottaisi mukaan aina 3 uutta ihmistä. Tällaisella kuviolla jäseniä olisi kertynyt verkostoon yhteensä 88, 572, joka olisi ansainnut ……

[IMAGE: SUMS]

Ilmeinen ongelma sellaisissa pyramidisysteemeissä, jotka tarvitsevat uusia jäseniä tuottaakseen rahaa, on että lopulta verkoston pitäisi kasvaa niin suureksi, ettei ihmisiä enää riitä liittymään. Kun näin tapahtuu, jäsenet huomaavat etteivät he enää pysty rekrytoimaan uusia jäseniä, jonka seurauksena he eivät pysty tienaamaan uusista liittymismaksuista ja tuossa vaiheessa (useimmiten jostain muusta syystä jo hyvin paljon aikaisemmin) pyramidihuijaus lakkaa toimimasta (hiipuu) tai ”romahtaa”.

Vielä kerran, pyramidihuijaukset ovat laittomia bisnesmalleja, joissa ainoa tapa tienata rahaa on hankkimalla uusia jäseniä. Sitä vastoin taas lailliset verkostomarkkinointimahdollisuudet myyvät oikeita tuotteita joista ansainti tulee ja voivat tarjota jäsenilleen huomattavan paljon enemmän ansiomahdollisuuksia. Lailliset ja reilut verkostomarkkinointi yritykset tunnistaa usein myös siitä, että ne ovat pitkäikäisiä.

 

Posted in: Uncategorized

Leave a Comment (0) →