Blog

Sopiiko verkostomarkkinointi minulle?

Vaikka verkostomarkkinointi voi tarjota uskomattoman mahdollisuuden irrottautua tavallisesta työsuhteesta, ansaita merkittäviä tuloja ja elää haluamallasi tavalla, se ei kuitenkaan sovi kaikille. Tämä sama on tietenkin totta myös kaikkien muidenkin bisnesmahdollisuuksien kohdalla.

Verkostomarkkinointiin kuitenkin liittyy monia etuja, toisin kuin moniin muihin bisnesmahdollisuuksiin tai verrattuna vaikka uuden bisneksen perustamiseen.

Erityisesti aloittelijoita ajatellen, verkostomarkkinointi tarjoaa hyvin minimaalisen aloitusriskin, sillä tämä usein edellyttää vain pientä etukäteissijoitusta tai jäsenmaksua, joka tekee tästä liiketoimintamallista mahdollisen melkeinpä kaikille.

Toisin kuin uuden bisneksen perustaminen, useimpia verkostomarkkinointimahdollisuuksia on jo kokeiltu ja testattu kentällä – etenkin sellaisia, jotka ovat olleet pitkään toiminnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedämme jo etukäteen, että heidän tuotteensa ja liiketoimintamallinsa on osoittautunut toimivaksi ja menestyksekkääksi, ja ovat luoneet huomattavia tuloja niille, jotka ovat hyödyntänyt niitä oikein.

Koska liiketoiminnan pohja ja perusrakenne ovat jo paikallaan, saat vapaasti ja rauhassa keskittyä oman verkostosi rakentamiseen sekä tuotteiden myyntiin – toisin sanoen saat keskittyä rahan tienaamiseen. Voit tällöin jättää monia päivittäisiä tehtäviä organisaation huolehdittavaksi. Sellaisia ovat esimerkiksi tuotteiden toimitus, sekä provisioiden ja palkkioiden maksaminen oman verkostosi muille jälleenmyyjille.

Eräs toinen syy siihen, miksi verkostomarkkinointimahdollisuudet ovat puoleensa vetäviä, on se että voit tehdä sitä niin vähän tai niin paljon kuin haluat, riippuen siitä kuinka paljon aikaa sinulla on tai kuinka korkealle olet tavoitteesi asettanut. Tämä tarkoittaa sitä, että voisit esimerkikisi jatkaa tavallista päivätyötäsi, samalla työskennellen oman verkostosi eteen tunnin aina silloin tällöin, vaikkapa iltaisin, saadaksesi verkostosi alkuun. Sinulla on myös ylälinjan tuki ja he ovat valmiita auttamaan niin paljon kuin tarvitaan. Kun verkostosi alkaa tuottaa tarpeeksi tuloja, voit sitten halutessasi vähentää osa-aikatyöhön tai jopa lopettaa kokonaan ja tehdä verkostomarkkinointia kokoaikaisena – tietenkin riippuen omasta tahdostasi ja tavoitteistasi.

On ilmeistä, että verkostomarkkinoinnilla on useita etuja verrattuna moniin muihin liiketoimintamalleihin, mutta menestytkö sinä siinä vai et, riippuu paljon sinusta itsestäsi.

Sopiiko se sinun luonteellesi?

Me kaikki emme sovi bisneksen rakentamiseen – emme välttämättä edes sellaisen liiketoiminnan rakentamiseen, missä liiketoiminnan rakenne ja tuotteet annetaan jo valmiina. Jotta oikeasti menestyt verkostomarkkinoinnissa, sinun tarvitsee olla tavoitteeseesi sitoutunut ja aloitekykyinen. Tässä auttaa kovasti se, jos sinulla on palava halu saada enemmän elämästäsi irti ja olet valmis tekemään, mitä sinun tarvitsee tehdä saavuttaaksesi sen.

Jos et oma-aloitteisesti halua tai tahdo käyttää aikaa oman bisneksen tai verkoston rakentamiseen, niin silloin tämä liiketoimintamahdollisuus ei ehkä ole sinua varten. Verkostomarkkinointimahdollisuuteen tarttuminen ei ole verrattavissa arpajaisvoittoon – sinun pitää aivan oikeasti tehdä asioita menestyäksesi. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi keksiä pyörä uudelleen tai, että sinun pitää menettää yöunet menestyäksesi, mutta sinun pitää olla valmis uhraamaan sille ne tunnit, jotka vaaditaan todellisen ansion tekemiseen ja varsinkin rikastumiseen.

Toisin sanoen, pelkästään haluaminen ei ole tarpeeksi, vaan sinun pitää ihan oikeasti tehdä asioita sen eteen, että saat verkostomarkkinoinnista irti sen, mitä sinä haluat.

Tässä on paljon sellaista, joka liittyy henkilön luonteenpiirteisiin, ja ne jotka todella menestyvät tällaisessa bisnesmallissa, usein todella myös nauttivat sen rakentamisesta ja parantamisesta – siis samaan tapaan kuin moni ajattelee omista harrastuksistaan.

Yhteistyö ja ihmisten kanssa toimeentuleminen

Verkostomarkkinointiin tyypillisesti liittyy muiden kanssa puhumista ja yleensäkin yhteistyötä ihmisten kanssa, kun haluat laajentaa verkostoasi – joko myymällä tuotteitasi heille tai kun yrität saada heidät kiinnostumaan ansaintapuolesta. Jos ihmisille puhuminen ja tuotteiden myyminen (tai tuotteista puhuminen) on sinulle epämiellyttävää, niin voi olla, että jokin toinen liiketoimintamalli olisi sinulle sopivampi. Aloittaessasi sinua tuskin heitetään heti altaa syvään päähän ja useimmat organisaatiot (ja henkilöt, jotka rekrytoivat sinut) ovat hyvin ylpeitä annettavasta tuesta ja avusta, ja ovat jopa valmiita tekemään suuren osan ”puhumisesta” puolestasi, kunhan olet valmis tekemään hommia muilla tavoin.

Toisin sanoen, sinun ei välttämättä tarvitse olla loistava tuotteen tai ansaintamahdollisuuden myymisessä, kunhan sinulla on oma-aloitteisuutta ja olet valmis kokeilemaan asioita ja oppimaan.

Jos todellakaan et siedä ihmisten kanssa keskustelemista, niin sitten sinun todennäköisesti kannattaa katsoa muualta toisenkaltaista mahdollisuutta.

Verkostomarkkinoinnin tekeminen on pohjimmiltaan samanlaista kuin minkä tahansa muun bisneksen hoitaminen. Ne, jotka tienaavat kuusinumeroisia tuloja tai enemmän, tekevät paljon (tai ainakin fiksusti) työtä saavuttaakseen sellaiset tulotasot.  Mitä sitten tulee mahdollisuuksiin, verkostomarkkinointi on yksi nopeimmista tavoista rakentaa todellisia tuloja, jossa on todella alhainen aloituskynnys ja jossa sinulla on hyvin vähän rajoituksia.

Oikean mahdollisuuden ja sopivan tuotteen valitseminen ovat molemmat tärkeitä asioita. Samoin on yhtä tärkeää sellaisen organisaation valitseminen, jota voit ylpeästi edustaa.

Posted in: Uncategorized

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment